Memoriál Karla Jonáka 2012-Zaječov 21.7.2012

25.07.2012 21:20
V sobotu 21. července 2012 proběhl v Zaječově na kurtu místního nohejbalového klubu za Lidovým domem 2. ročník Memoriálu Karla Jonáka v nohejbale trojic mužů. Turnaje se zúčastnilo 8 trojic ze širokého okolí. V sestavách se objevilo plno známých a ostřílených borců z ligových i mezinárodních soutěží a naproti tomu i nastupující mládí. Mezi nejzářnější hráče patřili slovenský reprezentant a několikanásobný mistr světa a Evropy ve trojicích Richard Makara a jeho konkurent na síti Michal Pecina, loňský mistr ČR ve dvojicích v barvách NK Žatec.
Základní část proběhla ve dvou čtyřčlenných skupinách, kde hrál každý s každým na dva sety. Nasazeni byli Zaječov/v čele s R.Makarou/ a Počerady/v čele s M.Pecinou/.Ve skupinách probíhali lité boje, kde nikdo nedal druhému nic zadarmo, a tabulky byly do posledních zápasů zamotané a nebylo jasné, kdo postoupí do vyřazovacích bojů z jakého místa.
Ve skupině A zvítězily Počerady , v jejich sestavě oprášili letitou souhru Pecina M. s K. Jonákem a byli doplněni o zaječovského Ungra Vl. .Na druhém místě se umístily druholigové pražské Řeporyje ve složení Bartovský V., Zlatohlávek J. a Tůma T. Na třetím místě skončila Hrozná rána s mladíky NK Zaječov ,doplněná o matadora S.Voltr st. Na samém dně skupiny skončil NK Žatec složený s extraligového Petra Víta, nadějného Vojtěcha Sýse, který už se také otrkává v sestavě extraligového týmu a třetím do party byl Marek Pertlík z rezervy.
Ve skupině si první místo pohlídal Zaječov, kde R.Makaru doplňoval zaječovský O.Klesal a pankrácký Filípek J.. Na druhém místě skončili mladíci s Jiskry Aš,kteří hráli v sestavě K.Bláha junior, Vasilečko a Rada. Třetí místo obsadila sestava pod názvem Louny,v jejichž sestavě vyčníval extraligový M.Dráždil a doplněný na bloku o bývalého extraligového hráče Počerad F.Lukáše, B. Cigánka hájící NK Dejvice v pražském přeboru a o jedinou účastnici slabšího pohlaví M.Křížovou. Poslední čtvrté místo zůstalo jen díky horšímu vzájemnému zápasu pro trojici vítěze letošního středočeského krajského přeboru TJ Sokol Slaný, hrající ve složení Bareš, Beránek, Hrdina.
Čtvrtfinále začalo celkem překvapujícím vyřazením mladíků z Aše místními mladíky, hrajících pod názvem Hrozná rána, kdy R. Vaníček v posledním balónu třetího setu zablokoval útok K.Bláhy ml. Ve druhém čtvrtfinále si poradila sestava Počerad se Slaným ve dvou setech. Ve třetím čtvrtfinále byl k vidění třísetová bitva mezi Louny a Řeporyjemi, kde byli úspěšnější mladší pražští hráči. V posledním čtvrtfinále si poradila trojice Zaječova ve dvou setech se Žatcem a tím bylo známo celé kvarteto, které si to následně rozdalo o ceny.
Před semifinálovými zápasy se začala obloha nad Zaječovem zatahovat a déšť pomalu zesiloval. K prvnímu semifinále nastoupily Počerady s mladíky Hrozná rána a byly po dvou setech úspěšné.Potom už počasí nedovolilo k dalšímu zápasu nastoupit. Po chvilce čekání se všichni odebrali do haly,kde se zbylé zápasy odehrály. Ve druhém semifinále Zaječov porazil Řeporyje ve dvou setech.
V zápase o 3. místo se už po absolvované přestávce Hrozná rána nedostala do tempa a podlehla ve dvou setech Řeporyjím, které se staly držiteli poháru za 3. místo.
Ve finále se utkali ten den neporažení Počerady a Zaječov. Byl to od první chvíle boj mezi smečaři Makarou a Pecinou na síti. První set dospěl do posledního balónu, ve kterém byl úspěšnější Zaječov. Ve druhém setu od začátku byly ve vedení Počerady a do konce setu už si ho nenechaly vzít a vyhráli rozdílem 4 balónů. Ve třetím setu od 5-5 boj o každý balón pokračoval, Počerady se dostaly do dvou bodových vedení, ale Zaječov srovnal. Zápas dospěl do posledního možného balónu a o ten se strhla pěkná bitva. Balón šel čtyřikrát přes síť, až při posledním útoku Pecina prostřelil Makaru a ten při kontaktu na síti spadl do sítě.
Vítězem celého turnaje Memoriálu Karla Jonáka se stala trojice Počerad ve složení Pecina M.,Ungr Vl. A Jonák K.. Nejlepším hráčem celého turnaje byl vyhlášen Pecina M. z vítězného týmu.
Celý den všichni podávali výborné výkony a celý memoriál se nesl v duchu fair play. Teplé a studené občerstvení a tak i úpravu a připravenost kurtu zvládli členové NK Zaječov na výbornou.
Příští ročník se těšíme na další sestavy, které zkvalitní další ročník Memoriálu Karla Jonáka. Diváci se budou mít na co koukat a nohejbalisté z okolí se budou moci s nimi na kurtech poměřit.
Ing. Karel Jonák NK Elna Počerady, NK Zaječov