Založení nohejbalového klubu v dětském domově

31.03.2011 22:28

 

Potkala nás moc zajímavá a prospěšná věc, přímo v našem dětském domově se založil nohejbalový oddíl, který se pojmenoval NK Klánovice.

Pro děti je to krásná alternativa, jak trávit volný čas a týká se všech věkových kategorií. Po několika trénincích je jasné, že tato nabídka zaujala a naprosto nadchla pět chlapců a jednu dívku. V tomto sportu proti sobě mohou hrát jednotlivci, dvojice nebo trojice, takže to není náročné na počet hráčů.

Úžasné je, jaké dělají všichni pokroky, kluci se chlubí, jak smečují, jak se zlepšují technicky a moc se těší na první turnaje, ty přijdou co nevidět, již letos na jaře. Dívka Kristýna bude zařazena do ženského týmu, protože podle pana Černého z Českého nohejbalového svazu, je opravdu dobrá.

Klub nejen, že reprezentuje naší čtvrť Klánovice, ale zároveň je otevřen pro další hráče, ať už z této lokality nebo odkudkoliv. Děti se podívají do různých míst a koutů naší vlasti, je zde reálná šance se zúčastnit turnajů v zahraničí buď jako hráči nebo diváci. Podívají se také do zákulisí, jak se tyto akce pořádají organizačně, včetně ekonomické stránky. Můžou si také udělat trenérské nebo rozhodcovské zkoušky.

Díky spolupráci s evropskou nohejbalovou asociací (EFTA) a světovou asociací (UNIF) a dále propagaci u 
zahraničních studentů, kteří zde působí, si děti osvěží cizí jazyky. Na tréninkách jsou vítáni všichni, i ti co na nohejbal nejsou přihlášeni a mohou si tak skvěle zasportovat, co se fotbalistů týče, je to pro ně super 
trénink, ať již v technice, přesnosti či ve zlepšování fyzické kondice a to platí u každého.

Pokud je nám známo, žádný takový sportovní klub zatím nikde v dětském domově není založen, jedná se tedy o nevšední pilotní projekt, jenž může mít odezvu i jinde s cílem přivést děti k pohybu a propagaci sportu, který jak známo působí velmi blahodárně na lidský organismus. A tak srdečně děkujeme trenérům, kteří se našim dětem fantasticky, nezištně věnují, kromě toho je celá věc díky nim hrazena organizací Český sport 21, úzce spolupracující s Českým nohejbalovým svazem.

Také děkujeme jednomu z nejlepších světových fotbalistů a kanonýrovi všech dob panu Bicanovi, poněvadž nohejbal pro nás zpopularizoval.

Jan Hrabal, vychovatel