Triatlonový oddíl TRI SKI Horní Počernice

06.05.2013 13:44

 

Triatlonový oddíl TRI SKI Horní Počernice vznikl již v roce 1990 vyčleněním části členů lyžařského oddílu při TJ Sokol Horní Počernice. Od této doby je náš oddíl součástí TJ Sokol Horní Počernice. Od roku 1999 převzali vedení oddílu trenéři Ing. Vladimír Andrš a Jiří Nagy.
Oddíl se věnuje převážně dětem a mládeži. Tréninková činnost spočívá ve výuce a zdokonalování plavání, běhu, cyklistiky a všestranné přípravě. Členové oddílu se účastní závodů v triatlonu, duatlonu, kvadriatlonu, běžeckých i cyklistických závodů po celé republice i v zahraničí. Oddíl má pravidelné celoroční plavecké a běžecké tréninky. Rovněž dbá o všestrannou přípravu zařazováním aerobiku, posilování, strečinku a dalších doplňkových sportovních aktivit. V rámci tréninků jsou pořádány i sportovní soustředění zaměřené na plavání, běh nebo cyklistiku. Naši závodníci – dorostenci a junioři jsou na základě své výkonnosti pravidelně zařazováni do výběrů SCM – Sportovní středisko mládeže ČSTT.
Členem oddílu se může stát kdokoliv, kdo má zájem o triatlon. U dětí je členství možné od věku 10 let. V případě sportovního nadání a plavecké způsobilosti je možné přijmout i mladší děti. V současné době má oddíl celkem 8 dětí ve věku do 15 let, 5 závodníků v kategorii dorostu a juniorů a 6 závodníků v kategorii dospělých. Členové oddílu mohou být jak sportovci, kteří se tréninků účastní v plném rozsahu, tak i sportovci, kteří se vzhledem ke svému věku, bydlišti, studiu apod. účastní pouze vybraných tréninků nebo jim oddíl pouze zajišťuje zázemí, licenční poplatky, tréninkovou metodiku a informace o závodech.
Pokud Vás triatlon a náš oddíl zaujal navštivte naše webové stránky, případně kontaktujte naše trenéry, kteří Vám rádi poskytnou další informace.
www.triskihp.cz
Triatlonový oddíl TRI SKI Horní Počernice a nezisková organizace Český sport 21 mají stejnou filozofii - prostřednictvím sportu dát šanci dětem a mládeži aktivně trávit svůj volný čas a možnost se tak dále rozvíjet. Tímto bychom chtěli vyjádřit podporu této neziskové organizaci.
 
Jan Žoha